Posted by : Moon Hunter duminică, 13 decembrie 2015

Hi guys. În sfârșit am terminat cu învățatul, testele si proiectele de prezentat și mai am oleac' de timp liber ca să mai scriu pe blog. Așa cum am zis într-un articol anterior, am multe să povestesc. Voi începe deocamdată prin prezentarea Transfăgărășanului.

Șoseaua Transfăgărășan (face parte din DN7C - 152 km) are 92km și traversează cel mai înalt lanț muntos din România, munții Făgăraș, pornind din comuna Bascov, județul Argeș, până în comuna Cârțișoara, județul Sibiu.


Timp de opt luni pe an, începând cu luna noiembrie, până la sfârșitul lunii iunie, drumul este închis din cauza pericolului de avalanșe, alunecări de teren și altele. Totuși, din Bascov până la Piscu Negru și din Cârțișoara până la Cabana Bâlea Cascadă, drumul este deschis pe tot parcursul anului. De la Bâlea Cascadă până la Bâlea Lac se poate ajunge cu telecabina. Drumul până acolo este... oarecum acceptabil, având în vedere că am mers o parte din drum pe autostrada București - Pitești. Chiar și drumul la urcare a fost ok, nu au fost prea multe gropi, au fost niște tunele mișteaux, a fost destul de bine în total.

Bâlea Lac


Lacul Bâlea este un lac glaciar situat la o altitudine de 2040 m, în munții Făgăraș, județul Sibiu, pe șoseaua Transfăgărășan.

 Drumul către vârf


Nu sunt sigură daca ar trebui să mai spun ceva despre acest lucur, voi lăsa pozele sa vorbească, iar pe voi să decideți dacă merită să vizitați și Transfăgărășanul sau nu. Enjoy! :)


Leave a Reply

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Subscribe to Posts | Subscribe to Comments

Arhivă

Popular Post

deyush. Un produs Blogger.

- Copyright © deyush. -Metrominimalist- Powered by Blogger - Designed by Johanes Djogan -