Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Universitate fără bac?

Băi, ați auzit noua bombă? Care? Ordonanța dată de marele guvern Ponta care permite să intri în lumea învățământului superior fără să mai fie nevoie de promovarea examenului de bacalaureat. Mișto, nu? Nu numai că oricine face facultate în ziua de azi, acum toți vor avea posibilitatea să o facă. Proști cu diplomă. 

Conform site-ului hotnews, universitățile private oferă posibilitatea studenților fără bac de a promova în anul II, doar dacă au reușit să ia examenul de bacalaureat în decursul anului I. 

- Amintim ca Guvernul Ponta a adoptat in iunie o Ordonanta de urgenta care aduce 97 de modificari la Legea Educatiei Nationale.
- OUG prevede, printre altele, organizarea unei a treia sesiuni de BAC si pregatirea elevilor fara Bacalaureat la universitate, in colegii
- Ordonanta spune ca organizarea acestor colegii care ii vor primi pe tinerii fara Bacalaureat se face conform unei metodologii aprobate prin ordin al ministrului educatiei nationale.
- Metodologia - practic ultimul act necesar pentru infiintarea acestor colegii pentru tinerii fara BAC - a fost publicata in Monitorul Oficial in urma cu o zi

Mai țineți minte școlile de arte și meserii? Știți că acum câțiva ani s-au desființaț, nu? Ei bine, se pare că acestea au luat ființă în cadrul învățământului superior, dar sub denumirea de colegii. Cam cum era acum câteva sute de ani. Încă o dată se demonstrează că România tinde spre involuție, de parcă noi am avea nevoie doar de șefi, nu și de muncitori. E adevărat că fiecare părinte vrea tot ce e mai bun pentru copilul său, dar nu întotdeauna acesta poate realiza ceea ce își doresc părinții.


Învățământ terțiar nonuniversitar. 


Sub numele acesta este cunoscută această nouă lege. Colegiile înființate de către universități vor avea durata între 1-3 ani, "în funcție de complexitatea calificării și de numărul de credite dobândite". Totuși, cele mai cunoscute universități din țară nu primesc cu brațele deschise acestă ordonanță:

Universitatea Politehnică din București: Anul acesta în niciun caz nu o să avem colegii, pentru că acest lucru trebuie făcut încetișor.

Universitatea din București: Nu ne interesează să înființăm colegii pentru tinerii care nu au luat Bacalaureatul.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca: Nu credem că orientările europene sunt în acest sens.

Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași: Nu organizăm astfel de colegii. 

Academia de Studii Economice din București (ASE): Vom lua o decizie săptamâna viitoare.

Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca: Vom avea luni ședința în care vom lua în discuție ordinul care a apărut.

Universitatea Politehnică Timișoara: Nu organizăm. Noi am zis din start nu.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Cluj-Napoca: Nu este o practică internațională curentă și așteptăm să vedem care este trendul viitor

Acest lucru mă bucură. Faptul că universitățile refuză să creeze locuri pentru elevii care nu au fost în stare să promoveze un examen care are, să zicem, cel mult 15% din dificultatea examenelor din sesiune, demonstrează că mai există un pic de speranță în țara asta. Dacă guvernul e prost, nu trebuie să fie și universitățile. În loc să aloce mai multe locuri pentru elevii care nu intră la facultate din cauza unei zecimi, conducerea țării alege să le faciliteze calea celor fără bac. Bravo, guvern de căcat!

Spunem că nu se investește în educație, dar atunci când se investește, dau niște legi de tot căcatul. . Ponta nu știe cum să-și atragă de partea sa mai multe voturi. Cred că această modalitate de a-ți atrage voturi asupra ta este cea mai penibilă. Pe bătrâni îi duce cu zăhărelul, promițându-le o creștere a pensiilor cu 5% + un kg de zahar, unul de ulei și două de făină, un pix, un tricou și o șapcă. Bătrânii și adulții care nu pot fi cumpărați cu așa ceva, sunt fraieriți, că altfel nu pot să zic, prin intermediul vizitelor pe care le face mister Ponta la biserici și mănăstiri, dând dovadă de o credință pe care nu o mai întâlnești la alt candidat. Iar acum, cu ajutorul aceste legi, a reușit să atragă și acea parte a tinerilor cărora nu le pasă de bac. Sau de școală.

Tare m-aș mira să nu iasă Ponta președinte, totul din cauza incompetenților care au drept de vot. Mă uitam aseară la un clip și nu-mi venea să cred că acești oameni pot vota:

  

Comentarii

  1. Uita-te bine la Ucraina! Asa o sa fie si la noi destul de curand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu prea sunt la curent cu ce se întâmplă acolo în domeniul educației.

      Ștergere
  2. De ce sa nu aiba drept de vot cetatenii respectivi? Asta e democratia, cu toate beneficiile si riscurile sale intrinseci. Asa sunt majoritatea cetatenilor. O tara in situatia aceasta intra in "development trap" sau cum ii zice.

    Cat despre guvern, el va face ce vrea atata timp cat nu le este frica ministrilor ca vor fi pedepsiti pe masura catastrofelor produse de deciziile lor.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oamenii care pot fi păcăliți cu 2 kg de zahăr și cu 3 de ulei și analfabeții care, la fel, pot fi "atrași" ușor de partea unui politician, nu ar trebui să aibă drept de vot pentru că ei nu sunt în stare să gândească singuri. Fii serios, dacă te duci și întrebi pe cineva de ce l-a votat pe cutare, o să-ți zică: "Ah, păi mi-a dat ulei și zahăr, e om bun, e om cu frica de dumnezeu" (în cazul lui Ponta). Astea sunt niște slăbiciuni la care apelează politicienii. A mers o dată, a mers de două ori, va merge mereu.

      De ce să nu aibă drept de vot? Pentru că vreau ca votanții să fie în stare să gândească singuri. În cazul ăsta, nemaiputând să-i manipuleze, politicienii nu vor mai fi atât de mincinoși. Ah, da, aș mai face și o chestie... dacă președintele/guvernul nu își îndeplinește promisiunile electorale și nu mai este pe placul cetățenilor, aceștia din urmă să aibă posibilitatea să-i dea jos.

      Ștergere
  3. DOAR un singur an îl faci la facultate fără BAC. :) Dacă vrei să continui și anul 2-3-4 etc, dai bacalaureatul. :) E o mișcare inteligentă.

    Sunt mulți doritori care vor să vadă cum e la facultate. Și în plus, dacă-i atrage, presimt că 80% din populația României va da bacalaureatul. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Știu... eu ce am scris? Așa îmi citești tu articolele, pe sărite? :( Faza e că numai după ce termini 1-3 ani de COLEGIU, ai posibilitatea să intri la facultate. Sarcasticul, mă dezamăgești. De ce nu citești tot? :(

      "Mai țineți minte școlile de arte și meserii? Știți că acum câțiva ani s-au desființaț, nu? Ei bine, se pare că acestea au luat ființă în cadrul învățământului superior, dar sub denumirea de colegii."

      Ștergere
    2. Bleah. Atâtea litere și puncte, virgule. Prea mult de citit. :))

      Și am fost ultima „generație” care a prins liceele de arte și meserii. ♥

      Ștergere
    3. Yep. ♥ 2 ani de `profesională`. După am trecut la liceu. :(

      Ștergere
  4. Invatamantul este deja la pamant, intalnesc multe persoane cu facultate nu prea inteligente, dar fara bacalaureat, e ridicol!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

De ce nu suport manelele?