Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Satanismul. Biserica și influența ei.

Hello guys! Am revenit cu un nou articol din seria 'păreri personale'. Astăzi vom aborda o temă foarte, foarte sensibilă, o temă despre care voiam să scriu de mult timp, și anume biserica. Inspirată de la articolul lui Sorin (click aici), am decis să îmi exprim și eu părerea.

Satanismul


Biserica-religia-credința este doar o formă de a manipula oamenii. Gata, v-am captat atenția? Săriți-mi în cap acum, înjurați-mă, arătați-mi niște iubire creștină: "Cum, nu crezi în dumnezeu? Satanisto!". Uhm... nu, nu cred în dumnezio. Satanistă? Hmm... ia să vedem ce zice donșoara Wikipedia despre asta:  

Satanismul modern este o filozofie bazată pe Biblia Satanică și pe Biserica lui Satan, fondată de Anton Szandor LaVey. În această filozofie, Satan devine un simbol pozitiv, arhetip al sinelui și al egoului. Deși este asociată în cultura populară cu ritualuri ce au în prim plan violența și cruzimea, filozofia Bisericii Satanice are la bază următoarele caracteristici:

Individualismul fundamental, bazat pe conceptul nietzschean că individul este singurul responsabil pentru viața sa și că trebuie să se ridice peste perceputa conformitate a maselor pentru a găsi o cale în viață. În acest sens, satanismul fiind influențat de libertarianism, LaVey declară că „sataniștii sunt născuți nu făcuți... au o boală numită independență”. De asemenea, sataniștii se opun religiilor care plasează oamenii într-un raport de subordonare față de zei (iudaismul, creștinismul, islamul etc.).

Denumirea curentului satanist modern pornește de la „Satan”, adversarul spiritual al demiurgului din tradiția religioasă iudeo-creștină, nume folosit pentru a simboliza respingerea de către sataniști a principiilor majore ale religiilor iudeo-creștine.

Ce venerează sataniștii?

Venerarea lui Satan nu este o parte esențială în satanism. Nu trebuie să îl venerezi pe Satan pentru a fi un satanist. Ideea din spatele satanismului este să devii cât mai bun și să faci ceea ce te face fericit și te binedispune. Atât timp cât urmezi calea satanistă în viață, te poți numi satanist.

Satanismul modern este venerarea propriei persoane. Termenul "satanist" a fost prima dată atribuit în Evul Mediu tuturor oamenilor care aveau o religie diferită de cea catolică. Era un termen folosit pentru descrierea celor care venerau un alt zeu, a celor care venerau pământul, natura, pe ei înșiși sau orice nu era creștin.
Satan a fost creat de celelalte religii pentru a da o definiție a tot cea ce este "rău". Acest "diavol" a fost creat pentru a reprezenta așa-zisele păcate ale oamenilor. Conform acestor religii, Satan reprezintă distrugerea.

Pentru un satanist modern, Satan nu este altceva decat o forță a naturii. Satan nu este considerat o zeitate. Această forță este considerată partea întunecată a naturii. Această "parte întunecată" nu reprezintă neapărat răul, ci doar o parte neexplorată a naturii. Satanismul nu cere venerarea lui Satan, nu îți cere nici măcar să crezi într-o zeitate. Depinde de individ să aleagă ce nivel i se potrivește cel mai bine. 

Creștinii folosesc termenul de "satanist" într-un sens negativ, dar nu este așa, de fapt. Satanismul, așa cum ați citit mai sus, înseamnă venerarea propriei persoane. Ce e rău în a-ți dori să fii cel mai bun, să evoluezi, să fii mândru de realizările tale și să ai încredere în propria persoană? Nimic, nu? Biserica consideră aceste lucruri ca fiind păcate.

Oamenii care se ghidează după această... credință aleg să iasă în evidență îmbrăcând haine de culori închise și purtând negru, în general. Vrând să pară duri și afișându-se cu acest aspect fizic, au parte de o oarecare îndepărtare socială involuntară, ceilalți catalogându-i ca fiind oameni răi. Această percepție, precum multe altele, ni se întipărește în minte încă de mici și așa credem toată viața despre acel tip de oameni.

Păcatul


Păcatul... o altă prostie prin care majoritatea populației este ținută în frâu! Biserica te învață să îți fie frică și să te ghidezi după niște reguli pur și simplu cretine, cum ar fi:
să nu speli în ziua X
- să nu speli că e sărbătoare
- să nu coși în ziua X că e nu știu ce sărbătoare
- să nu muncești duminica etc.. 
.... că e păcat și vei arde în Iad. Sigur...

biserica
Sursa: OFCR

Ați citit acel îndreptar pentru spovedanie? Dacă nu, vă aștept să-l citiți și după să-mi spuneți părerea. Până atunci, v-o spun pe a mea: după 'credința' bisericii, trebuie să faci sex o singură dată în 24 ore, nu ai voie să schimbi pozițiile, trebuie ca atunci când faci sex să nu folosești prezervativ. Biserica îți interzice să te machiezi sau să porți pantaloni, femeie fiind! 

Ca o concluzie la acel îndrumar: 'regulile' bisercii învață oamenii :
- să nu aibă încredere în ei
- să nu se mândrească cu realizările PROPRII
- să nu facă sex decât marți și joi
- să nu aibă ambiție în a realiza ceva în viață
- să nu folosească prezervative
- să nu aibă o părere bună despre ei
- să nu cumpere lucruri de lux (a dracu' ironie)
- să creadă orbește în 'sf. scriptură'; Crede, nu cerceta! - d-aia suntem manipulați în ultimu' hal de biserică.

Prezentul


O să îmi spuneți că acel îndrumar este făcut la mișto; citiți si partea aceea cu gri de sus! :) O să îmi ziceți, totodată, că regulile bisericii s-au schimbat. Da, s-au schimbat, dar în rău. Biserica ar trebui să promoveze bunătatea și să ajute oamenii, dar în schimb, ea ce face? Jefuiește omul de rând în ultmul hal.

Știați că nu plătește taxe și impozite? Știați că tot noi plătim biserica și salariile preoților? Din salariul ăla de tot căcatul, din care statul ia 33%. 33%!!!!! Aproape jumătate... Se observă ceva în țara asta? NU! :)

Gândește-te câte afaceri deține BOR - în afara de producerea și vânzarea lumânărilor pe piața cărora deține monopol, adică este singura firmă care activează în acest domeniu -, afaceri de la care statul nu ia niciun ban... Și câți bani NEIMPOZABILI poate să scoată din slujbele de nunți, botezuri, înmormântări... cutia milei.

Conform unui studiu BBC - interviu audio - , în țara noastră se construiește o biserică la două-trei zile. Spitale? Școli? Nu avem bani pentru așa ceva. Lăsați copiii să fie cât mai proști! Cu cât mai proști, cu atât mai ușor de controlat.

Să zicem că biserica are și o parte bună. Prin acest control asupra omenirii, a reușit, într-o oarecare măsură, să creeze ordine și disciplină, chiar dacă multe evenimente importante din istorie au fost cauzate de religie : "Dumnezeul meu e adevărat și e mai bun decât al tău". Oamenii fără carte trebuie controlați și ținuți din scurt; ei nu știu prea multe, nu știu ce este rațiunea, conștiința, moralitatea, ei se ghidează după ceea ce le oferă biserica și religia. Asta este singura parte bună pe care o văd în biserică și/sau religie.

Altă țară, alt dumnezio


Te-ai gândit vreodată la asta? Dacă ai fi fost născut în altă țară, ai fi slujit și te-ai fi închinat altui dumnezio. Deci, până la urmă... care este dumnezioul adevărat? 

Cu toții cred că știm povestea cu Adam, Eva și șarpele, nu? Eh, acum de ce nu mai credem în magie și în animale vorbitoare? Pentru că este imposibil să existe așa ceva, nu? Totuși... credem în ceea ce spune biblia... Ceva nu merge aici. Te las pe tine să-ți dai seama ce. 

Urmașii lui Adam și Eva - Cain, Abel și Seth - oare cum s-au înmulțit, din moment ce ei erau singurii pe Pământ? Wuuuut! Cumva prin... incest cu... mama lor? Sau cu alte surori despre care biblia nu zice nimic? Incest? Acel lucru pe care biserica îl consideră păcat acum? Stai, frate, că nu mai înțeleg nimic! Bibla - povești de adormit copiii. Deși un prieten mi-a zis să las oamenii pe treaba lor și să nu mă mai intereseze de ceea ce fac și de ceea ce gândesc, se pare că eu nu mă pot abține.

Aveți aici, începând cu minutul 29, o concepție foarte interesantă despre religie sau biserică, venind din partea lui Mihai Bendeac

Opinia mea


religieÎn încheierea acestui articol kilometric pe care l-am scris în câteva ore bune, vă voi prezenta părerea mea generală despre acest subiect. Nu cred în dumnezio și nu cred că există cineva acolo sus care mă pedepsește dacă fac nuș' ce lucru. Conștiința! Ea îmi dictează ce să fac și ce să nu fac, ea îmi spune ce e bine și ce e rău. N-am nevoie de niste porunci care să îmi spună că uciderea unei persoane nu este deloc okay!

Eu cred în mine și în forțele mele, cred că voi reuși să-mi ating țelurile. N-am nevoie de cineva din ceruri care să-mi dea un semn. Vreau ceva, mă lupt pentru a-mi satisface acea dorință, nu aștept să-mi pice de sus! 

Nu încerca să-mi aduci argumente cum că felul cum gândesc este rău, că nu sunt pe calea cea dreaptă, eu nu mă voi schimba. Îmi este foarte bine așa, am scăpat de acea frică care s-a instaurat în mine încă de mică, cum că dacă fac X lucru, ajung în iad. Eh, na. 

Deschideți ochii odată și folosiți-vă creierașul, nu mai fiți proști! Folosiți internetul pentru a vă informa, nu doar pentru a sta pe Facebook, YouTube și mess!!! Citiți, documentați-vă, învățați. numai așa veți reuși în viață!    

Sursa citatelor: Wikipedia

Facebook page: deyush

Comentarii

  1. Fiecare carte, fiecare om, fiecare sursă de informație își are propria informație. Adevărată sau falsă? Rămâne la latitudinea fiecăruia. Nu știu ce să zic de „satanism”, „creștinism” sau alte forme de religie. Știu un singur lucru: mi se pare o absurditate totală ca un om (preotul) să-mi ierte mie păcatele, să mă spovedească, să dau bani lui/bisericii doar pentru a-mi fi iertate niște păcate. Dacă ar fi să fiu credincios. Cine e acest om de are o așa putere?

    Cât despre „biblia satanică” o recomand să o citești. Interesante lucruri găsești acolo.

    Și pun o întrebare, dacă mi se permite o astfel de blasfemie. Dacă Dumnezeu, de fapt, este băiatul rău care a învins în trecut și acum domnește în Ceruri, iar Satana, fiind băiatul bun, care a pierdut războiul și este pedepsit în Iad? Hmmm ...Am mai pus eu astfel de întrebări mai multor preoți ...și am fost blestemat pentru asta. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acel om care te spovedeste pe tine e trimisul lui dumnezeu. :)) Mi-a mai pus cineva intrebarea asta si m-a cam pus pe ganduri. Satana nu prea a facut lucruri rele, spre deosebire de dumnezeu.

      Ștergere
  2. Stii care e diferenta dintre crestinism si satanism? Crestinii te obliga sa crezi in dumnezeul lor, satanistii nu! Cam acelasi lucru se poate spune si despre islamisti.

    Eu personal am declarat razboi religiei! Toti zic sa fim toleranti, dar eu unul nu am de gand am de gand sa tolerez ignoranta. De nici un fel! Fie ca e vorba de religie sau de orice altceva.

    Singura exceptie notabila in toata treaba asta cu religiile e Budismul, care de fapt nu e o religie, e o filozofie de viata. Si cum zicea si un budist "Singurul motiv pentru care Budismul e declarat ca fiind o religie, e in scop de impozitare.". Deci la ei in tarile care se practica Budismul, se plateste taxe pentru asta. Si pe langa asta, calugarii budisti, la ei, sunt ca un fel de cersetori la noi. Ei nu au voie sa primeasca bani. Tot ce primest e mancare din mila oamenilor si NUMAI daca ei ii ajuta cumva pe oamenii respectivi. Cu un sfat, cu ceva treaba, etc, nu primesc mancare gratis. (Apropo, Isus a fost budist, exista chiar si mormantul lui real undeva in Nepal. Nu s-a intaltat el la nici un cer, e acolo inmormantat. Exista chiar si un documentar pe tema asta.)

    Iar faza cu satanismul, ce ai explicat tu acolo... religia asta e de fapt un fel de caterinca la adresa crestinismului.

    Tu stii ceva, dar nu indeajuns de multe. Daca ai stii toata povestea cu religia, ai fi absolut terifiata. E un razboi pe care omenirea il duce de sute de mii de ani cu nenorocitii astia. Din pacate noi l-am pierdut de fiecare data. Dar hei! Acum exista Internet! Deci exista speranta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stiu prea multe pentru ca d-abia acum m-am trezit din "betie" si sunt inca in curs de informare. :))

      Ștergere
  3. Ar fi foarte multe de zis, dar mai bine am trata cele cateva laitmotive pe care le observ in postarea de mai sus si cea din care se inspira si comentarii. Primul dintre acestea este ca observ cum oamenii confunda o institutie cu un element din structura constiintei. Si prin asta, amuzant, fac fix jocul omuletilor in sutana. Biserica NU este religia. Voi le folositi alternativ, deci prin asta dovediti ca voi chiar credeti ce zic popii. Voi chiar credeti si nu cercetati, fix ceea ce va revolta. Sigur, suneti pe buna dreptate revoltati de ceea ce spune si face aceasta institutie, dar pur si simplu credeti, din moment ce o asociati cu religia :)

    Sa dezbatem acum posibile contra-argumente la aceasta teza: pai cartea religiei este Biblia care, asa cum zice mai sus are pasaje care "ne invata sa fim misogini, fanatici, obedienti" etc. Asa este. Dar inca o data, cartea aceasta este legea institutiei Biserica, si a fost tradusa si iar tradusa, a fost modificata, taiata, scrisa si rescrisa. Pentru a servi intr-adevar scopului de a manipula. Dar manipuleaza religia? Nu, ci institutia.

    Si totusi...daca cineva ar aprofunda studiul Bibliei si chiar ar citi-o, nu ar lua doar pasaje pe sarite (unele dintre acestea intr-adevar deplorabile), ar ajunge la anumite concluzii interesante: 1. Vechiul Testament este o istorioara care arata cum traia o anumita societate si in ce credea ea. Toate pasajele misogine, fanatice etc. se intalnesc la multe alte civilizatii, la fel miturile creatoare, revelatoare etc. Nimic spectaculos, e mai degraba o treaba de cultura generala si o culegere interesanta de mituri. 2. Noul Testament, exceptand Evangheliile, este o culegere de legi si cutume pe care se bazeaza institutia. Orice institutie mai noua sau mai veche are astfel de texte, nimic spectaculos, e ca regulamentul de ordine interioara de la firma unde lucrezi. Evangheliile in schimb sunt mai interesante. Daca le citesti de mai multe ori, fara a avea vreo parere pre-formata (fie pro, fie contra) or sa inceapa sa-ti sara in ochi anumite lucruri. Ai un Iisus care in marea majoritate (99,99%) pare ca formuleaza acele cutume de care am zis mai sus si care supara pe anti-religiosi. Ok, clar. Dar exista, pe ici pe colo, foarte bine ascunse (in ambele sensuri, tine minte ca uneori cel mai bine poti ascunde un lucru facandu-l plain obvious) anumite..."scapari". Si n-o dam in ocultisme aici, nu vei gasi revelatii scrise dandoaselea si nici conspiratii desfasurate daca citesti textul de la dreapta la stanga, prima litera. Nici pe departe. Sunt doar niste formule, care arata ca, in ciuda incercarii absolute de a conforma textul si a-i da o forma de lege...well, unele lucruri s-au re-aranjat. Ca prin magie.

    Cine citeste textul cu atentie isi va da seama ca Iisus critica insasi structura bisericii de azi, ii critica forma si modul in care a alienat oamenii. Sure, popa o sa-ti spuna ca nunu, Iisus critica fariseii si carturarii evrei, si ei acum detin invatatura adevarata. Sure, ei citesc textul tot atat de bine ca si voi care-l criticati.

    Din nou, contra-argumentele de genu "pai stai ca poate Iisus n-a existat, pai stai ca de fapt nici n-a facut ce scrie acolo" sunt invalide. Iisus personaju istoric e una...si e treaba lui ce a facut, iar Iisus cel din carte este altul. La fel cum Socrate cel istoric e unul, iar Socrate din lucrarile lui Platon este altul. Sunt aceeasi persoana, dar doua entitati diferite. Zici ca logic nu se poate asta? Va rog a va uita pe ultimele descoperiri in materie de fizica, in special cea cuantica si acolo gasiti frumos prezentate toate demonstratiile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca biblia este vazuta precum o carte istorica, sa zicem ca ar merge. Totusi, e imposibil ca acele intamplari sa fie reale. Eu as lua cartea asta precum o carte de mituri, o carte de basme, in niciun caz nu m-as ghida dupa ce se zice in ea.

      Ștergere
  4. (continuare)

    Sa restrangem acum argumentul principal. Ceea ce Biserica denumeste si propovaduieste ca si religie poate fi considerat in parte o manipulare, dar ea in general se petrece de la oameni simpli catre oameni simpli. Pentru ca oamenii simpli asta fac, simt nevoia sa se controleze unii pe altii, neavand alte scopuri mai profunde in constiinta. Asta se petrece si in vanzari, si in finante si in tehnica...institutia biserica a folosit doar niste mijloace mai facile, care functioneaza ideal cand un om simplu propaga aceste mijloace unor oameni la fel de simpli.

    Cand nivelul creste, treaba se schimba. Exista invatati crestini care au scris lucrari foarte frumoase, logice si profunde, care n-au nicio treaba cu femeia, cu ce sa faci si sa nu faci, cu pedeapsa lu dumnezeu...nici pe departe. Desigur ca de aceste texte n-o sa dai in biserica sau o sa auzi de la popa. E mult peste nivelul lui si mult peste nivelul celor care predau in seminarii.

    Din astfel de lucrari de exemplu putem afla ca sacrul n-are absolut nimic de-aface cu ce faci tu zilnic, in ce crezi si ce ritualuri faci (da, oameni cat se poate de crestini au zis asta). Sacrul este o manifestare a constientizarii diferentei intre ordine si haos (ambele desigur aparente). Este un element structural care iti ofera un vehicul pentru evolutia ta ca om.

    Nimeni nu poarta un razboi cu religia. Popa te influenteaza la fel cum te influenteaza Coca Cola sau banii. Sau chiar iubirea ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Omuleții ăia sub semnul ochiului din piramidă sunt de vină. Nu o să le țină!
    E o conspirație, vor să ne facă niște inculți, așa ceva trebuie oprit. Și urgent!
    Nu e mai bine ca mine? Sunt relativ paralel cu religia cultivată de popi și mai degrabă cred în Mos Crăciun decât în ce propovăduiesc (sau cum căcat îi zice) ei.

    RăspundețiȘtergere
  6. O singura intrebare referitor la constiinta pe care ne bazam!De unde o avem???Din punctul meu de vedere una e ce se intampla azi cu institutia "Biserica" si cu ce fac preotii(care la final,sunt oameni ca noi,cu slabiciunile,fricile si viciile umane) si alta e "Religia"(care de fapt e o credinta in termeni ca:"Bine,Iubire","Ajutor","Compasiune" "Altruism",etc).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Prin cunoaștere, ajungi să distingi binele de rău, ajungi să gândești și să-ți folosești conștiința, acea chestie care îți spune ce e bine să faci și ce nu.

      Ah, deci tu esti de acord ca preotii sa stea, pe banii nostri, in vile cu 3 etaje si 2 masini de lux in garaj, piscina si alte terenuri de sport, toate astea pentru ca sunt "oameni ca noi"? Religia tot a fost inventat, indiferent ce ar fi. Oamenii slabi au nevoie sa fie tinuti in frau de ceva. Niciodata nu am auzit ceva de bine de religie. Toti profii imi ziceau: "Daca nu faci X lucru, ajungi in iad.", unde e acea religie care militeaza pentru iubire, ajutor, compasiune? Stii ca cel mai bun exemplu de urmat este ceea ce faci, nu ce zici. Nu am vazut preot care sa fie bun, iubitor, care sa ofere ajutor fara a astepta ceva in schimb. :)

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului