Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Demonii mei se luptă!

- Gata, mă, GATA! Ce tot ai? 

- Știi prea bine ce am...

- Tocmai, că știu. E de ajuns, GATA! Nu te-ai săturat să tot suferi după el!? Atâtea nopți pierdute, atâtea lacrimi vărsate... pentru cine!? Lui oricum nu îi pasă, nu vezi? El mai mult rău îți face, te calcă în picioare, știe că ești vulnerabilă și folosește cuvintele împotriva ta! Nu îi pasă, înțelege odată! Dacă îi păsa și dacă te iubea, așa cum zicea el, nu te rănea în halul ăsta. Lacrimi? Nu mai crede în ele, ți-a spus cineva asta, ascult-o! Dacă lacrimile tale sunt reale, asta nu înseamnă că și ale altora sunt la fel. Oricine poate plânge, nu te mai lăsa fraierită de niște lacrimi. Nu te mai gândi la el, uită-l, nu merită să îți pierzi timpul cu oameni ca el. Fii puternică, așa cum ai fost mereu, fii rece, nu-i mai lăsă să îți intre în inimă, folosește-i, așa cum te-au folosit și ei pe tine!

- Dar știi că nu sunt așa... Știi că nu îmi pot bate joc de nimeni... Știi că eu iert... știi că eu cred în a doua șansă... Știi că atunci când iubesc, dau nenumărate șanse... ȘTII ASTA!

- Poate că e timpul să nu mai fii așa. Poate că e timpul să nu mai vezi doar lucrurile bune din oameni. Nu a știut să te aprecieze. Dacă la o greșeală minoră, cum a fost asta, el a dramatizat atât și te-a părăsit... gândește-te cum ar fi acționat la ceva mai grav. Nu e de tine băiatul ăsta! Relația cu el a fost o lecție pentru tine. Nu vezi că nu a vrut să renunțe la orgoliul ăla idiot și să te ierte!? Ce pana mea, mă, nu l-ai înșelat! Nu mai da toată vina pe tine, ajunge! M-am săturat să tot plângi după el!

- Dar mi-e greu, îmi e așa dor de el, totul în jurul meu îmi aduce aminte de el și de tot timpul petrecut împreună... Mi-e dor să mă strângă în brațe, să mă sărute, să adorm și să mă trezesc lângă el, să îl fac să râdă, să îl privesc cum fumează, mi-e dor de vocea lui, mi-e dor de doare... și doare rău...

- E greu, dar nu e imposibil! Am fost alături de tine mereu, știu prin ce ai trecut și prin ce treci în momentul ăsta. Știu că toate locurile, atât din Brașov, cât și cele din Ploiești, îți aduc aminte de el, dar nu mai ai ce să faci. Lasă timpul să își facă treaba! Dacă va fi să fie al tău, va fi, dacă te iubește, se va întoarce la tine! Știu cât de dificil e, știu și ce ai simțit atunci când ai trecut prin toate acele zone în care ai doar amintiri frumoase alături de el, parcul acela în care vă așteptați reciproc, doar pentru a petrece câteva ore împreună, gara din Brașov, unde îl așteptai nerăbdătoare vinerea să vină la tine, gara din Ploiești, unde te aștepta el să vii acasă, parcul din gara, în care stăteați ore întregi și nu vă puteați plictisi unul de altul și multe alte locuri. DAR AJUNGE, CE NAIBA!? Nu merită lacrimile tale, nu merită nimic din partea ta, nu merită să-ți pierzi timpul, gândindu-te la el. Zi de zi faci lucrul ăsta. Tu nu te-ai săturat!? Înțelege odată că dacă te iubea, acum era lângă tine, acum erați fericiți, amândoi, iar tu nu mai sufereai ca proasta după el! Strânge-i hainele pe care nu a vrut să le mai ia înapoi, pune-le undeva unde să nu le mai vezi zilnic, pune toate lucrurile care îți aduc aminte de el într-un loc ascuns. Uită-te la tine în ce hal ai ajuns, în ce hal ai decăzut! Ești într-o stare deplorabilă și asta doar din cauza unui băiat. TREZEȘTE-TE ODATĂ! Te-ai înjosit în fața lui, ți-ai călcat pe orgoliu, pe principii, erai dispusă să faci orice ca să te ierte, ai vrut să te lași de facultate pentru EL (CUM SĂ FACI ACEST LUCRU, EȘTI PROASTĂ!?), ai fi făcut lucruri pe care nu le-ai fi făcut pentru altcineva! Fii serioasă! A apreciat acest lucru? NU! El a ținut-o pe a lui și atât, iar când i-ai explicat situația din punctul tău de vedere, ce reacție a avut!? Aceeași reacție ca înainte. Nu, nu și iarăși nu! Pentru un astfel de băiat plângi tu?

- Da, ai dreptate, dar...

- Niciun "dar". TACI ȘI ASCULTĂ-MĂ! A fost frumos ce a fost, dar adu-ți aminte că a aflat ceva și nu a venit la tine să îți spună. Și tu tot îi iei apărarea? Poate că a fost doar un pretext ca să vă despărțiți, te-ai gândit la asta? Poate că nu s-a despărțit de tine atunci pentru că voia un plan secundar, voia să sară imediat în brațele alteia, să nu fie singur! Știi persoane care au făcut asta, el de ce să nu o facă!? Haide, au fost doar șase luni. Ai trecut tu peste o relație de trei ani. TREI! Bine, nu se compară, dar haide, o poți face și de data asta! Nu te iubește și cine știe dacă a făcut-o vreodată... E imatur, nu a știut să aprecieze ce a avut lângă el, a avut parte de prea multă iubire și nu a știut ce să facă cu ea, nu a știut să o protejeze. Își va da seama de multe lucruri mai încolo, își va aduce aminte de cuvintele tale și îți va da dreptate, chiar dacă nu va recunoaște acest lucru. Doamne, urăsc oamenii care preferă orgoliul în locul iubirii! Ești om, oamenii greșesc, greșelile se iartă, dar el nu știe acest lucru încă... Poate a învățat ceva din relația asta, poate nu. Nu o să știi vreodată. Oricum, tu nu vezi că el e bine-merci? Crezi că suferă după tine? E, da! De unde!? Îl doare în paișpe! De tine și de tot ce a fost între voi, nu îl interesează cum te mai simți, dacă ești bine sau nu, dacă mai trăiești sau nu, dacă mai ai gândurile alea negre... pe care, apropo, din cauza lui le ai. Are deja pe alta, nu mai încerca să îi găsești scuze, chiar dacă încă îl iubești. Știu că ești neputincioasă în fața iubirii, dar trebuie să fii iar puternică, așa cum erai înainte! Știu că ești la pământ și că încerci din toate puterile să te ridici și să devii iar tu, dar imediat ce reușești un pic să fii okay, apare ceva care te doboară din nou, știu aceste lucruri mai bine decât oricine altcineva... Dar chestia asta trebuie să înceteze! Ai un suflet frumos, nu-i mai lăsa să te rănească. Meriți o persoană bună, căreia să îi fie frică dacă te va pierde vreodată, cineva căruia să îi pese cu adevărat și care să îți demonstreze acest lucru prin fapte, nu prin vorbe. Pune-te PE TINE pe primul loc, nu-l mai pune pe el. Tu trebuie să fii fericită, iar dacă ține la tine, și el va fi fericit. Concentrează-te pe facultatea aia și învață! Hai, mai poți încă doi ani jumate, o să vezi cât de repede va trece timpul. Știu că te simți singură, știu că d-abia mai supraviețuiești, știu că nu mai ai chef să faci ceva, dar amintește-ți că ai niște vise pentru care lupți și pentru care te chinui atât! Ai răbdare și totul va fi perfect. Ține minte că el a apărut în viața ta în momentul în care ai renunțat să mai cauți iubirea, așa va fi și acum. Iubirea te va găsi, nu mai umbla tu după ea! Prioritățile sunt altele acum. 

- Voi încerca, îți promit...

- Așa să faci! Vom mai vorbi noi peste câteva luni. Până atunci... ai grijă de tine, te implor. Eu sunt singura căreia îi pasă cu adevărat de tine. Vreau să te văd iar fericită, vreau să îți văd iar zâmbetul ăla frumos, acel zâmbet care îți luminează fața! Crezi că ai pierdut ceva? Nu, nu ai pierdut iubirea, însă el a pierdut o persoană capabilă să iubească cu adevărat! Lasă-l în pace, nu-l mai căuta, chiar dacă dorul te seacă, lui nu îi face nimic, lasă-l să vină la tine, asta dacă îi pasă de tine. Gata, ajunge! Scoate-l din viața ta odată, nu își merită acel loc special în inima ta, inimă îngenunchiată de durerea provocată de plecarea lui. GATA, MĂ, GATA!

Facebook page: deyush

iubire

Melodia articolului este următoarea:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului