Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Jurnaliști cretini

    Uneori stau și mă gândesc de ce nu sunt în stare să văd ceva bun în jurul meu, ceva pozitiv, de ce dracu' văd doar partea negativă a lucrurilor?! Nimic bun nu pot găsi în mediul înconjurător! Și după dau drumul la TV sau intru pe Facebook și îmi dau seama de ce nu reușesc asta
.
    Nu pot să cred ce jurnaliști de tot căcatu' putem avea în țara asta. Jurnaliști nu cred că îi pot numi... sunt doar niște idioți care au avut noroc să ajungă în televiziune sau care, pur și simplu, știu cum să... scrie niște titluri de articole astfel încât să atragă alți idioți. E un cerc vicios.
jurnalism

    De mult voiam să scriu despre tema asta, dar... lenea și lipsa de inspirație. Acum m-am hotărât să scriu, având ca factor declanșator o știre din lumea mondenă, de la TV, nu am de gând să dau nume, nu vreau să fac reclamă. Era vorba despre o întâmplare legată de Sorin (trupa Akcent) și un anume fotbalist, habar nu am care era numele lui. Cei doi erau într-un restaurant, chemați acolo probabil pentru a face show, se prosteau, făceau fel de fel de gesturi etc.. Ce concluzie au tras jurnaliștii din această poveste? O să o rezum printr-un citat, deși se vedea clar că băieții se distrau și glumeau: "Ce sunt gesturile astea pe voi, oameni buni? Poate, cine știe... aveți alte orientări?". Cum căcat să spui chestia asta? Atât de jos să te cobori!? Mi-e și scârbă de faptul că toți analfabeții și proștii ajung să scrie articole pentru mari emisiuni și ziare, ajung să scrie pentru prostime. De ce să scrie ceva educativ, articolele alea nu au atâtea vizite precum cele legate de Bianca Drăgușanu, Victor Slav, Cristea, Tonciu, Simona Sensual și alte astfel de târâturi.

    Că tot veni vorba de analfabetism, din toate articolele pe care le-am citit, nu știu dacă un sfert erau scrise corect din punct de vedere gramatical. Și vă mai întrebați de ce insist eu atât de mult pe tema asta. Uitați de ce! Toți analfabeții și agramații vor ajunge să scrie pentru noi. În loc să citim lucruri interesante și să învățăm ceva din ceea ce citim, vom ajunge să devenim din ce în ce mai proști, cu foarte puține excepții. Imaginați-vă că revistele și cărțile vor fi scrise cu greșeli gramaticale... ați putea să le citiți? Vă spun eu că nu. Sau subtitrările la filme (cer prea mult dacă zic de cărți), când vor avea zeci de greșeli, cât de repede veți putea citi? Chestia asta deja se întâmplă, am luat o subtitrare la un serial și avea atât de multe greșeli de scriere, încât am ales să descarc subtitrarea în limba engleză.

    Duceți-vă dracu' la școală, măcar în primară și generală, lăsați anturajul de căcat, ăla o să vă distrugă în timp, puneți mâna și învățați, cițiți, documentați-vă! Dacă tot trăim într-o țară vai de capul ei, de ce nu facem ceva pentru a schimba lucrul ăsta? Schimbarea începe cu noi! Fiecare trebuie să fie conștient că învățătura este cheia succesului. Haideți să scriem și să vorbim corect limba română, nu e chiar așa de greu pe cât pare. Poate unii dintre voi se vor trezi din beție, poate vor vrea să facă ceva cu viața lor, până la urmă. E adevărat, orice pădure are și uscăturile ei, dar parcă la noi sunt mai multe uscături decât copaci! Avem nevoie și de oameni care să faca munca de jos, dar și de oameni bine pregătiți în domeniul lor.Toți dați vina pe sistem, că sistemul face, că sistemul e de vină, că sistemul strică tot. Așa e, dar nu în totalitate!!! Vina o purtați și voi că nu sunteți în stare să vă mobilizați și să puneți mâna pe carte, lăsați-o mai ușor cu Facebook-ul și TV-ul! Faceți trei facultăți, dar treceți prin ele precum gâsca prin apă! TREZIȚI-VĂ ODATĂ!

Facebook page: deyush

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului