Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Schimbări în viaţa mea

Încerc să scriu pe blog. Habar n-am ce, dar încerc. Aberez. Scriu orice îmi trece prin minte. Vreau să treacă timpul mai repede şi altceva mai bun de făcut nu am. Ba aş avea ... ar trebui să fac curat prin apartament, dar nu. Mai bine stau în pat şi mă uit la Phineas şi Ferb şi mă plictisesc. Am o stare de plictiseală atât de gravă, încât am început să mă enervez singură cu tot ceea ce fac. Ştiu, nu prea are logică, dar mnah ...

Okay, poate ar trebui să abordez un subiect. Hmm ... Vorbesc iar despre mine (cât de egoist a putut să sune asta ). Bun, să începem. Ţin să îi mulţumesc unui ... vechi prieten pentru mesajul pe care mi l-a trimis, mesaj care mi-a pus rotiţele creieraşului meu în mişcare. Bine ... după mesajul cu pricina, se pare că nu mai vrea să vorbească cu mine. :)) *scroll un pic pe Tumblr, Facebook şi Twitter*


Oamenii se schimbă...


 În primul rând, cred că nu am mai vorbit cu el de vreo jumătate de an, iar eu în jumătate de an m-am schimbat foarte mult. De fapt, tipul mă ştie de vreo şase ani, cam pe vremea asta. Lol, şase ani ... În fine, ştiindu-mă de atât de mult timp, a cam “participat” la schimbările mele comportamentale : de la tipa naivă care îi ajuta pe toţi, la tipa pe care o doare undeva de cei din jurul ei, exceptând, bineînţeles, persoanele la care ţin. Eh, el cam asta nu a înţeles, că m-am schimbat. Mai ales în ultimele luni. Nu ştiu dacă să mă bucur sau nu. E bine să fii nepăsător, dar nu mereu. În momentul de faţă, nu îmi pasă de prea multe persoane, dar pentru acei prieteni, singurii oameni pe care îi pot numi cu adevărat prieteni, aş fi în stare să fac aproape orice pentru a-i face fericiţi ! Eu nu am mulţi prieteni, ci mulţi amici !

dezamagire

Nu suntem aceleaşi persoane de acum câţiva ani ! Cu timpul, începi să “recunoşti” oamenii şi să îţi schimbi comportamentul în funcţie de persoana pe care o ai în faţă. Cu unii eşti “de treabă”, cu alţii nu. Acum, în ceea ce mă priveşte pe mine, eu sunt cu stări. Dacă mă “prinzi” binedispusă, există şanse să vorbesc “omeneşte”, atât timp cât nu începi să pui întrebări cretine că mă apucă toţi dracii şi conversaţia pe care o avem nu va mai fi atât de okay şi vei zice de mine că-s îngâmfată sau mai ştiu eu cum. Şi mai e treaba cu id-ul de mess. Mi s-a spus că sunt rea doar pentru că nu am vrut să dau id-ul unei persoane cu care am vorbit doar trei propoziţii. Foarte inteligent, ce pot spune. Eu nu am mai intrat pe mess de ceva timp, de vreun an şi jumătate, în concluzie, nu mai folosesc YM! Şi chiar dacă l-aş mai folosi, nu am decât prietenii apropiaţi, nişte amici şi colegi. Atât ! Era o vreme prin 2007 – 2008 când era la modă să ai mulţi în listă, nu conta dacă vorbeai sau nu cu ei. Ah, cam aşa cum e Facebook-ul. Am încetat să am cinci sute de id-uri în listă de la necunoscuţi, tocmai d-asta nu dau id-ul meu de YM oricui. Da, sunt cu nasu’ pe sus. Mă cred superioară ca să îmi ai în lista ta de messenger id-ul.

... dar nu toți acceptă asta!


Mă întreb dacă aţi înteles ceva din ceea ce am scris acum. Cam ameţite ideile, ca de obicei. În fine, idea de la care a pornit articolul ăsta este : Oamenii se schimbă ! Nu te aştepta ca persoana cu care ai vorbit acum doi ani să fie aceeaşi în prezent, pentru că nu se prea întâmplă acest lucru. Prietenul / prietena pe care tu îl / o ştiai, s-a schimbat, a avut nişte experienţe care i-au schimbat viziunea asupra prieteniilor, a învăţat să se concentreze asupra persoanelor care merită, iar dacă nu a mai vorbit cu tine atât de mult timp, e clar că ceva nu mai este cum a fost, nu? E clar că pentru el / ea nu mai eşti decât un simplu prieten.

Facebook page: deyush

Comentarii

  1. Este normal ca o persoana sa se schimbe in timp,tinand cont ca tot in jurul ei este intr-o continua schimbare,iar cei care iti zic ca "te-ai schimbat" ca pe un repros nu-si dau seama ce spun chiar daca si ei la randul lor s-au schimbat.... schimbatul asta este ca o adaptare a unui animal care a fost luat din mediul sau propice si a fost dus intr-un mediu complet strain si diferit... in concluzie nu rebuie sa ne batem capul cu cei care vb fara sa-si dea seama de modul de gandire gresit!!!
    P.S.: sterge pozele alea...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eh, eu nu prea imi bat capul, dar ma oftica asa felul cum gandesc oamenii care mai demult imi erau ... prieteni. Mi s-a spus ca am devenit recalcitranta. Poate ca asa sunt ... cu oamenii care nu ma mai intereseaza sau raspund sarcastic / ironic unor intrebari fara sens, de unde si concluziile aferente. :)) Nu ma afecteaza pe mine prea tare, atat timp cat am langa mine persoanele care stiu cum sunt cu adevarat !

      Le-am sters, am vrut si eu sa atrag mai multi :))

      Ștergere
  2. :))) Ma bucura faptul ca lumea incepe sa reactioneze normal la intrebari tampite,lipsa de coerenta si moduri de gandire gresite...astfel zic eu ca poate isi vor da seama unii pe ce lume traiesc saaau te pot marginaliza pt ca nu gandesti ca ei :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu tind sa cred ca am noroc in ceea ce priveste cercul de oameni in care 'ma invart'. Sunt foarte selectiva in ceea ce ii priveste. Eu ... eu niciodata nu o sa fac parte din turma ! :3

      Ștergere

Trimiteți un comentariu

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului