Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Viața de Economic

            Se apropie sfârșitul anului și târgurile alea de licee, iar copiii nu știu unde să meargă mai departe, ce liceu să aleagă. O să vă povestesc cum e "viața de Economic". Dacă până acum îndemnam elevii să vină in Economic, acum nu o mai fac. 

cevm ploiesti
Infiltrații
În primul rând, uniforma obligatorie : pantaloni de stofă, CĂMAȘĂ albă, vestă. Ok, uniforma e obligatorie, că nu o respectă elevii, e partea a doua. Faza e că unii profesori se crizează atât de tare când văd că nu ai uniformă, de parcă ai omorât pe cineva.

În al doilea rând, nu poți chiuli de la ore fără să te rogi de gardian vreo 10 minute să te lase să ieși pe poartă (și nu, nu poți să sari gardul:)) ).
  
În al treilea rând, clasele noastre sunt la un nivel "european" de n-ai mai văzut. Avem de toate în liceul ăsta : mucegai, gândaci, furnici ...

    În ultimul rând, CAMERELE funcționează pe tot parcursul zilei. Asta înseamnă că :
- nu avem voie să mișcăm
- nu avem voie să vorbim
- nu avem voie să ținem telefonul pe bancă
- nu avem voie să jucăm X și O (exemplu aleatoriu)
- nu avem voie să mâncăm 
- nu avem voie să respirăm ... sau asta nu era aici ...

Gata cu lucrurile negative, hai să mai vorbim și de ceva lucruri pozitive. Uhm ... Profesorii. Avem unii profesori de nota 20, știu să predea, știu cum să comunice cu elevii, știu să se facă plăcuți de elevi. Altceva ... nu prea-mi vine în cap. 

 PS : Un sfat pentru cei care sunt a XI-a : NU vă agitați prea mult cu firmele de exercițiu. Nu o să vedeți niciun ban din partea școlii, o să vă stresați mult prea mult cu amenajarea standului, cu materialele (pliante, cărți de vizită, cataloage de prezentare) și cu tot ce ține de firma de exercițiu. Dacă în clasa a XI-a aveți timp și de altele, în clasa a XII-a o să vă toace la cap iar cu firmele de exercițiu. Ok, în clasa a XI-a înțeleg rostul chestiei ăsteia, vezi și tu cum funcționează o firmă, ce acte ai nevoie la înființarea unei firme etc., însă în clasa a XII-a chiar nu mai are rost. Pe noi ne paște bacul, și școala ne înnebunește cu firma de exercițiu.

Mnah, și am uitat să menționez că în Săptămâna altfel, la noi în liceu se fac ore, clasele de a XII-a fac pregătire pentru bac. :D

Toate ca toate, însă hai să luăm bacu' cu note mari. Baftă nouă ! :))

Facebook page: deyush

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

De ce nu suport manelele?