Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Femeia de azi în câteva cuvinte - NU GENERALIZEZ !

Uitându-mă pe Facebook astăzi, dau peste ceva interesant. Voi ce credeți? Este adevărat ce scrie aici ? Țin să vă anunț că e destul de lung ceea ce urmează să citiți, dar merită să vă pierdeți câteva minute, zic eu. 

"De câte ori mă uit la un film vechi, privesc cu nostalgie și cu admirație femeile din trecut. Iar când privesc în prezent realizez că femeile au uitat să mai fie femei. Probabil că și-au dorit atât de mult să fie egale bărbaților, încât au pierdut echilibrul. Nu mai știu să fie frumoase, elegante, educate, feminine, doamne.

Își doresc să fie frumoase și trăiesc cu convingerea că pentru asta este suficient să fie foarte slabe și să aibă sâni mari. Își doresc să fie sexy, dar sunt vulgare. Confundă moda cu stilul. Nu au personalitate și imită tot ceea ce pare a fi popular. În pofida libertății de expresie, predomnina lipsa de adecvare în timp și spațiu, de aceea anumite haine și bijuterii sunt purtate oricând și oriunde.

De multe ori am impresia că predomină nevoia de exhibiționism, altfel nu îmi explic etalarea lucrurilor personale, ținutele chinuite, abundența de bijuterii opulente, purtate fără sens, machiajul excesiv și proastele maniere. Până și parfumul este folosit în exces și ales după modă. Părul este de multe ori prea roșu, prea tapat, prea încrețit, iar chipul este mutilat, cu expresii false. Prea mult roz, sclipici și accesorizare fără logică.
Lipsa de cultură și comoditatea transformă femeile în exemple proaste care deranjează ochiul.
Majoritatea femeilor trăiesc cu falsa impresie că doar având haine scumpe, de firmă, pot fi elegante și stilate. Doar lucrurile le menţin stima de sine ridicată.

Obsesia hainelor și a gătelii excesive sunt semne de provincialism, așa cum adoptarea modei care nu te reprezintă denotă lipsa personalității, a intuiției și a bunului gust.
Pe multe femei le preocupă ascensiunea socială și imaginea din oglindă, în defavoarea educației și a cultivării spiritului. Se compară obsesiv cu alte femei şi devin dependente de aprobarea celorlalţi.
Se plâng că bărbații nu sunt capabili să le descopere frumusețea interioară, dar cu toate acestea ele își evidențiază numai trupul.

Și totuși își doresc să fie frumoase, elegante, admirate, femei! Și sunt convinse că pentru toate acestea le-ar trebui foarte mult, omițând ceea ce este esențial.

Bunul simț este un criteriu fundamental care ar trebui să ajute o femeie să nu devină ridicolă prin comportament și stil. Pentru că o femeie cu bun simț se respectă pe sine și își respectă interlocutorii. Nu îi agasează cu lipsa de bun gust și cu neglijența față de propria persoană.

O femeie elegantă este elegantă oricând și oriunde fără a depune eforturi, pentru că eleganța este parte a personalității sale. De aceea nu va fi surprinsă niciodată îmbrăcată nepotrivit sau neîngrijită. Nu va atrage atenția printr-o atitudine zgomotoasă, nu va vorbi tare, nu va râde că o descreierată și nu va face scene în public. Va privi discret, nu se va holba și nu va gesticula cu mișcari ample. Nu se va îmbulzi, va avea o atitudine demnă, care să impună respect, fără a da impresia de baroană. Nu va participa la discuții care o înjosesc și nu va răspunde la accese triviale și grobiene.

O femeie elegantă știe să evite situațiile conflictuale, nu decade și nu se expune ridicolului. Nu transformă un zvon într-un subiect de budoar și nu o preocupă flecăreala inutilă.
Nu frecventează locuri obscure doar de dragul anturajului. Știe când, ce și cum să vorbească. Este echilibrată, are simțul măsurii în toate și se respectă.

O femeie înseamnă simplitate, naturalețe, discreție, gingășie, senzualitate, căldură, umor de bun gust, sensibilitate, frumusețe interioară… Știe să se facă plăcută și să devină un exemplu demn de urmat.
Aș putea să scriu până mâine abulic și incoerent despre cum ar trebui și cum nu ar trebui să fie o femeie…
Ce s-a întâmplat oare cu femeia care în trecut inspira poeții și pictorii cu frumusețea, cu farmecul și cu misterul ei? Unde a dispărut femeia cea plină de eleganță, de erotism rafinat, femeia-copil, femeia-spirituală?"

Facebook page: deyush

pitipoance
Pițipoance

Comentarii

  1. Mama mia da ce a nimerit-o si chiar trebuia sa o faca cineva.Pacat ca majoritatea fetelor(viitoare femei) nu citesc ce este scris mai sus pentru ca daca ar citi si-ar da seama de ca baietii isi bat joc de ele(de majoritatea),de ce baietii le vor doar pentru sex si apoi le lasa.In modul in care continua o parte dintre ele vor ajunge sa fie folosite ca pe niste lucruri de care barbatii au nevoie si nu niste adevarate doamne care sa fie ascultate si sa asculte ce spune partenerul de viata,niste doamne care sa aiba aceiasi reputatie in societate ca si barbatul sau chiar mai buna si tot asa.....dar,cum in Romania tot ce este bun se degradeaza datorita prostiei si needucatiei sau datorita unor persoane rau voitoare nu-mi pun sperante ca majoritatea femeilor se va schimba.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Majoritatea fetelor nu citesc ce scrie aici pentru ca e prea lung, ele nu citesc decat articole de moda din reviste, de make-up sau articole despre vedete. Ce e mai mult de 5 randuri, nu ai sa vezi sa citeasca. Baietii nu vor o relatie de lunga durata cu o pitipoanca, baietii vor o fata cu capul pe umeri, o fata care sa le merite atentia, grija si iubirea ! In Romania se strica totul din cauza 'turmei', fetele copiaza de mici ceea ce vad la TV ... iar la TV ce este ? Prostie in masa. Siliconate care fac pe proastele si au bani ... da, ce e mai usor de atat ? Lumea mereu va alege calea usoara de a face bani, fara munca ! Ma bucur ca ai mei m-au educat in asa fel incat sa fiu in stare sa aleg ceea ce e bine, si nu ceea ce e rau ! :D

      Ștergere
  2. De ar gandi toate fetele ca tine ce tara frumoasa am mai avea....

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

De ce nu suport manelele?