Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Pentru prima dată - partea I

Pentru prima dată vreau să vă povestesc câteva momente din viața unui tanar. Poate mulți dintre voi ați fost în situația pe care o voi descrie, poate niciunul. Poate o să îl judecați pe acest tânăr de care vom vorbi, poate nu. Dar să trecem mai departe și să lăsăm concluziile pentru final.


Pe la începutul lui decembrie anul trecut, băiatul de care vorbim, pe care o să-l numim Matei, s-a dus la munca, ca în fiecare zi, doar că de data asta, făcea o suplimentară unui coleg în nevoie de o zi libera. deci Matei nu era în locul lui obișnuit, se afla într-un loc străin, plin de persoane noi. Matei era cam plictisit de fel și rusinos, nu socializa foarte mult cu persoanele din jurul său, decât dacă într-adevar era nevoit, dar ca niciodată, printre zecile de persoane din jurul său, una i-a captat atenția. E vorba de o fată, cu părul lung și creț, ochii mari, căprui, un pic somnoroși, slăbuță, cu sânii micuți și un posterior la fel, pe care o vom numi Maria.

Matei a observat că fata, care lucra în același loc cu el, se uita destul de insistent de ceva timp în direcția lui. Nefiind obișnuit cu astfel de comportament din partea unei străine, își punea semne de întrebare, oare nu îi era aranjat costumul care oricum nu îi aparținea sau poate era murdar, dar în niciun caz nu s-a gandit că poate îl simpatizează.

După ceva timp, unul din colegii lui Matei vine și-l salută, după care se îndreaptă către fata ce se uita insistent la el, așa că a profitat de ocazie și s-a dus și el să o salute, lucru pe care nu îl făcea de fel. După un scurt schimb de complimente, Matei se înroșește, i se pune un nod în gat, și cu vocea tremurândă, îi cere Mariei numărul de telefon sau profilul de Facebook. Aceasta îi oferă profilul de Facebook, care fie vorba între noi, era un pic cam pueril pentru vârsta pe care o avea. Trecând peste rușinea de moment, Matei o adăugă pe Maria de față cu ea, aceasta îi acceptă cererea, îi explică că iubitul ei, cu care locuiește, este un pic gelos, și că ar vrea să converseze doar când este el la muncă, după care i-a explicat programul acestuia și când ar putea să discute.

Matei și-a întrebat câțiva dintre colegi ce înțeleg ei din conversația lui cu Maria și toți i-au dat de înteles că Maria ar căuta pe cineva pentru niste relații intime, din moment ce i-a oferit atâtea detalii din primele vorbe despre cum lucrează iubitul ei și când este ea liberă. Așa că Matei, care nu a mai avut parte de ceva acțiune cam de mult timp, a zis: "Ok, să vedem ce se întâmplă." și își pusese în gând să ajungă în patul Mariei cât mai curand.

A doua dimineață, fiind la muncă în tura lui normală, primește un mesaj: "Bună, ce faci?". În clipa aia, Matei a simțit cum îi bate inima din ce în ce mai tare, nu pentru că nu mai vorbise cu o fata, ci pentru că în capul lui erau fel de fel de scenarii interzise, așa că s-a pus pe treaba. Conversația a fost una plăcută, până când acesta, prea prin de zel, a îndrăznit să o întrebe când se pot vedea la o cafea. Nu e nimic ieșit din comun să inviți o fată la o cafea, dar am uitat să menționez că Matei formulase invitația ceva de genul: "Când bem și noi o cafea.... la tine?". Deja conversația luase o altă întorsătură pentru că Matei era ferm convins de ceea ce i-au spus colegii săi și se vedea deja în pat cu Maria.


Toate ca toate, până când Maria îi răspunde: "Nu cred că ne putem vedea la mine, sunt vecinele mele bătrâne care spionează tot de la fereastra". Matei nu și-a dat seama că aceasta nu ar vrea nimic și a continuat să insiste: "Atunci ne-am putea vedea la mine", la care Maria îi răspunde că ar fi mai bine să se cunoască un pic înainte să treacă la alte treburi și că ea nu căuta ceea ce credea Matei, și anume o aventură de-o noapte.

Acesta, dezamăgit și rușinat de faptul că ea l-a refuzat și că nu au avut dreptate colegii săi, continuă conversația cu subiecte normal, până când devine curios de relația Mariei cu iubitul ei și o întreabă: 

- De cât timp sunteți împreună?
- De trei ani.
- Probabil aveți o viață destul de monotonă, cred că ești cam plictisită.
- Este, într-adevăr, monotonă relația.
- Păi aș avea eu câteva idei despre cum ai putea rupe această monotonie.
- Aștept să aud propunerile tale.

După această conversație, Matei nu știa exact care era pasul următorul, pentru că era pentru prima oară când se afla într-o astfel de situație, așa că a început să petreacă din ce în ce mai mult timp cu Maria la locul ei de munca, uitând că ea este într-o relație, arătându-și afecțiunea față de ea prin gesturi de tandrețe cum ar fi faptul că își trecea mâna prin părul ei sau că mereu când ajungea lângă ea o strângea de mijloc, aceasta zâmbind mereu. Matei a început să dezvolte sentimente pentru ea, sentimente pe care nu le mai simțise de o perioadă lungă de timp, ar fi zis că e dragoste, dar nu era sigur. Tot ce știa eră că nu ar vrea să se opreasca din a o vedea pe Maria cât mai des cu putință...

*va urma*

PARTEA A II-A
PARTEA A III-A

Comentarii

  1. Am trecut si eu printr-un scenariu asemanator, nu s-a terminat deloc cum ma asteptam.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Pentru orice greșeală de scriere, sfat, reclamație sau plângere, așteptăm comentarii! Vă mulțumim!

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului