Cum îți dai seama că românul e prost?

Imagine
Am așteptat (destul de mult totuși) să treacă tot balamucul cu evaluarea națională, bacul și, bineînțeles, să termin și eu cu examenele și licența ca să mai scriu pe blog.  Întâmplările din ultima vreme m-au făcut să realizez că suntem o nație de proști și că ne merităm soarta. Evaluarea națională și examenul de bacalaureat sunt printre cele mai importante examene ale vieții, conform spuselor... tuturor. Evaluarea trebuie să o iei cu o notă mare ca să intri la un liceu bun (că altfel nu poți învăța), iar bacul trebuie să îl iei ca să... nu știu, completați voi. :) Evaluarea națională Subiectul discuției de astăzi nu se axează pe profesori, pe stat sau pe sistemul de învățământ, ci pe elevi și părinți, îndeosebi pe cei din prima categorie. Vina părinților? Nu au fost în stare să fie cu ochii pe odraslele lor, să îi încurajeze și să îi împingă de la spate, să fie oleac' mai severi în ceea ce privește învățatul (pentru ca atunci când ești adolescent, ai nevoie de toată

Credință sau afacere? II

Într-un articol precedent, vorbeam despre influența bisericii și a religiei asupra omenirii. Sau, cel puțin, în România. Totodată, am abordat și tema implicării acestei instituții în politică și în toate treburile statului.







Ce a făcut bun religia?


De multe ori, uit să menționez singurul lucru bun pe care, consider EU, a reușit să-l facă religia: a ajutat la conturarea acelor valori morale a oamenilor slabi, oameni care refuză să gândească, oameni care preferă întotdeauna să existe cineva pe care să dea vina, atunci când se întâmplă ceva rău, și cineva pe care să divinizeze, atunci când li se întâmplă ceva bun. Dar acel cineva nu este propria persoană. Niciodată. Deși prin intermediul puterilor pe care le dețin, aceștia au reușit sau nu să ducă la bun sfârșit un lucru (deschiderea unei afaceri, promovarea examenelor, cumpărarea lucrului X etc.).

Aici nu includ musulmanii. Nici nu văd de ce aș face-o...

Natura și biserica


religie in scoli

Cred că ați aflat cu toții despre ce vrea BOR să facă. Dacă nu, vă spun imediat. Vor să distrugă tot ce e mai frumos în țara asta: natura. În Bușteni, la câțiva metri altitudine - vreo 2000 și ceva -, pe platoul Bucegi(care este rezervație naturală), se dorește construirea unei noi biserici. Pentru că spitale și școli avem prea multe. Motivul? E simplu: "Au cerut-o turiștii, este o necesitate. După cum știți, acolo există și crucea de pe Caraiman, crucea situată la cea mai mare înălțime din România, așa că unii turiști simt nevoia de a avea un loc unde să se roage, să aprindă o lumânare". Care turiști, frații mei? Care? 

Nu s-a făcut petiție împotriva construirii acestei biserici degeaba, ar trebui să schimbați falsa idee cum că așa vor turiștii. Oamenii NU VOR distrugerea naturii! Oamenii vin la munte pentru a se respira aer curat, pentru a scăpa de agitația zilnică din marile orașe, unde și acolo există biserici prea multe. Acum ce faceți? Le luați până și ultima modalitate de a se relaxa? 

Eu, personal, lăsând la o parte faptul că nu dau doi bani pe religie și pe biserică, aș prefera ca la munte să nu văd prea multe construcții, cel mult cabane și telecabine. Atât. Vreau să am parte de liniște. M-am săturat să văd peste tot aceste catedrale și lăcașuri de cult inutile, să văd cum preoții abuzează în ultimul hal de tot. Trezește-te odată, române! :)

Școli nu, biserici da


Anul acesta, statul cică nu a avut bani pentru manualele școlarilor de clasa I și a II-a. Ministrul Educației, Remus Pricopie, dorește introducerea în școli a manualelor digitale, mergând pe premisa că în prezent, oricine posedă un smartphone, o tabletă sau un pc, ceea ce e absurd. E adevărat că majoritatea românilor are așa ceva în casă, dar sunt cazuri în care lipsesc cu desăvârșire.


Văzusem la un moment dat o știre cum că în nu știu care sat, primarul a decis să... doneze bisericii o școală. Acest lucru este extrem de normal, bineînțeles. Ce nevoie avem noi de școli? Anual, din bugetul statului, aproximativ 3,8 % este alocat educației (deși ar fi trebuit 6%) și 3,4% sistemului de sănătate. Mă întreb unde este completarea până la 6%. 

religia in scoli


În România anului 2011, sunt peste 18.000 de biserici, 4.500 de școli și doar 368 spitale. În ultimii 20 de ani s-au construit circa 4.000 de biserici dar s-au închis 67 de spitale și vreo 200 de școli. Ceva suspect? Nu? Nimic? Okay atunci.

Credite acordate de biserică


BOR s-a transformat în bancă! Când am văzut știrea asta, am crezut că este o glumă! Din păcate, trăim într-o țară în care nimic nu este normal, așa că nu ar trebui să mă mai mire nimic, atât timp cât enoriașii sunt orbiți de credință. Totuși... cum să acorde credite o fucking biserică? CREDITE! Adică am ajuns să ne împrumutăm de la aceste instituții de căcat? Oh, au și o dobândă mică, de doar 6%. Ai voie să beneficiezi de acest credit doar dacă ai un venit constant și dacă ești creștin-ortodox. Penibil.

"Vreau o țară ca afara", dar nu facem nimic în privința asta. 

Surse: emunte.ro, OFCR

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Scrisoare către EL

Jocuri cu bile

Dominația creierului